עמוד בית » בלוג » מחיקת חובות » פוסט דוגמה לשכפול
קיים הליך יעיל ומהיר בו עורך דין להסדר חובות מנהל משא ומתן עם הבנק או נושים אחרים, זאת בכדי להגיע לפשרה מסוימת ובכך לסגור את החובות בשלומתם (ברוב המקרים) או לקבל תכנית תשלומים נוחה יותר.
המטרה כאן היא ברורה – יש חובות שצומחים לסכומי עתק בגלל הריביות הכואבות וברוב המקרים כבר נפתחו תיקים בהוצאה לפועל עם עיקולים והגבלות שלא נותנים רגע של מנוחה או חוסר דאגה. חיים כאלה הם לא החיים שאנשים נורמליים צריכים לחיות, וזה קורה כל הזמן.
• פשרה על תשלום מינימלי שאיתו הנושים יסכימו למחוק את החובות ולסגור את התיקים בהוצאה לפועל, ברוב המקרים נדרש תשלום יחיד של הסכום שעליו הושג הסכם החובות ואחריו יוצאים לחיים חדשים.
• החזרים בפריסה נוחה יותר עם תשלומים נמוכים יחסית ואפשריים לביצוע. לעיתים פריסה נוחה יותר היא ההבדל הדק בין אדם שמצליח לעמוד בהחזרים ובסוף יסגור את החובות לבין אדם שמאחר בהחזרים ורואה את החובות ממשיכים לגדול לסכומים מטורפים.
• דחייה של ההחזרים לתקופה מסוימת על מנת לחזור לעמוד על הרגליים. לא מעט אנשים זקוקים רק לכמה חודשים כדי "להתאפס" על עצמם ואז ההחזרים לא יהוו בעיה.
למי שעדיין לא שמע, קיים הליך משפטי הנקרא חדלות פירעון שהחליף וייעל את מה שהיה בעבר פשיטת רגל. ההליך המדובר מוציא ישראלים מחובות גדולים ועוזר עם שיקומם הכלכלי.
לפני שפונים לקבלת הפטר חובות עם חדלות פירעון מומלץ לבחון את האפשרות של הגעה להסדר חובות ובכך לסיים עם הסיפור במהירות וללא עניינים משפטיים.
מחיקת חובות באמצעות הגעה להסדר היא האופציה העדיפה מבין השניים בעיקר בגלל הסיבות הבאות:
כאשר מדובר בהגעה להסדר חובות, אין נוסחה מדויקת שקובעת בכמה כסף בדיוק החובות הולכים להיסגר.
הגעה להסדר חובות בהוצאה לפועל מותנית בהסכמה של כל הצדדים וקבלת הפשרה, בלי זה לא ניתן לפתור את המצב ולצאת מהחובות בדרך זו.
אמנם לא קיימת נוסחה אך כן ניתן להעריך את הסכומים שאיתם החובות יסגרו כאשר מדובר על הסדר חוב מול הבנק ועורך דין להסדר חובות ידע לעשות זאת.
הסיבה לכך היא שגופים כמו בנקים נכנסים למשא ומתן בלי רגשות ובלי לחצים. "המשחק" פה הוא יותר טכני ולאחר בדיקת נתונים כמו גובה החוב המקורי, כמה שנים החוב קיים והמצב הכלכלי והבריאותי של הלקוח אפשר להעריך בקווים כלליים את הסכום איתו הבנקים יהיו מוכנים לסגור את הסיפור עם הסדר חובות.
אותו עיקרון אגב תקף גם עם חובות לגופים גדולים אחרים כמו חברות סלולר, חברות ביטוח ועוד.
לעומת הסדר חוב מול הבנק או גופים גדולים אחרים כמו שדיברנו מקודם, הסיטואציה מתחילה להיות מורכבת יותר עם חובות לנושים פרטיים.
ספקים, משפחה, עובדים ועסקים קטנים להם חייבים כספים יכולים להוות מכשול רציני בגלל הסיבה שפה הרגשות דווקא כן יכולים להיות מעורבים ולקחת חלק גדול בקבלת ההחלטות.
לא פעם ראינו נושה פרטי שלא מוכן בשום פנים ואופן להגיע להסדר חובות על אפילו שקל פחות מהסכום השלם של החוב בנוסף לריביות שהצטברו עם השנים.
עורך דין להסדר חובות מומחה ידע איך לפנות לאותו נושה בעייתי ולשכנע אותו אותו כן להגיע לפשרה, לסגור את הסיפור ולהמשיך הלאה בחיים.
גם אם הנושה הפרטי יהיה מוכן לשמוע הצעות ולהגיע להסדר חובות, עדיין קשה מאוד להעריך את גובה הסכום איתו החובות יסגרו לפני שנוצר קשר ראשוני.
לעיתים קרובות אנו מגיעים עבור לקוחות המשרד להסדרי חובות שמשאירים אותם פעורי פה וכך גם את כל מי ששומע על ההסדר שקיבלו. הסדרים אלו הובילו למחיקה כל כך משמעותית מהחובות שמבלי לראות הוכחות יהיה קשה להאמין שזה אמיתי.
בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מספר דוגמאות של הסדרי חובות שהשגנו ללקוחותינו:
ברמת העיקרון כל מי שמתמודד עם חובות ונפתחו נגדו תיקים בהוצאה לפועל. בפועל צריך שהמצב יאפשר זאת. איך יודעים מתי?
קודם כל זה תלוי באופי ההסדר שאליו שואפים להגיע.
• אם מדובר רק בפריסה נוחה יותר ו/או דחייה של ההחזרים לתקופה מסויימת אז זה תלוי בנכונות של הנושים למהלך הזה.
• אם מדובר בתשלום מינימלי לטובת סגירת החובות בשלומתם אז גם צריך את נכונות הנושים למהלך וגם צריך להיות לכם את הכסף לשלם. למרות שמדובר על "סכום מינימלי", עדיין מדובר פה על סכומים רציניים שלהרבה בעלי חובות אין מאיפה להביא.
בערך 50% מהאנשים שמתחילים את התהליך למחיקת החובות שלהם עם המשרד שלנו נמצאים מתאימים ויוצאים לדרך חדשה על ידי הגעה להסדר חובות בהוצאה לפועל.
מה לגבי 50% האחרים שלא יכולים להגיע להסדר חובות מסיבה כזאת או אחרת?
לא תמיד ניתן להגיע להסדר חובות בהוצאה לפועל, אבל בדיוק בגלל זה המדינה מציעה הליך משפטי שבצורה מסודרת דואג לסגירת החובות ושיקומו הכלכלי של מגיש הבקשה.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מציע הליך יעיל שתוך כ-4 שנים בלבד ברוב המקרים נשארים בלי חובות!
חדלות פירעון למעשה נותנת הזדמנות יחידה במינה לאנשים לצאת מההסתבכות עם החובות לאחר שניסו או בדקו כל דרך אחרת אך ללא הצלחה.
התוצאה הסופית של ההליך, כמו עם הגעה להסדר חובות, היא מחיקת נתח גדול מהסכום הכולל של החובות עם תשלום מסוים לטובת פעולת המחיקה.
לעומת הסדר חובות בהוצאה לפועל בו בדרך כלל התשלום הוא יחיד (ובגלל זה האופציה הזאת לא אפשרית עבור חלק גדול מהאנשים עם חובות), בחדלות פירעון התשלום מתחלק לתשלומים חודשיים נוחים ואפשריים לביצוע אותם בית המשפט קובע על מנת שההליך יסתיים בהצלחה.
כמו שהבנתם עד כאן, הגעה להסדר חובות בהוצאה לפועל היא דרך יעילה מאוד למחיקת חובות וסגירת תיקים בהוצאה לפועל, אך יכולה להיות מסובכת.
עורך דין להסדר חובות ידאג קודם כל להכווין לעבר הדרך המתאימה למחיקת החובות, בין עם הגעה להסדר או פנייה להליך חדלות פירעון.
לאחר מכן, במידה והגעה להסדר חובות מתבררת כאופציה אפשרית ועדיפה למצב, עורך דין להסדר חובות ידע לנהל משא ומתן עיקש ויעיל מול הנושים שיוביל לסגירת החובות תמורת התשלום המינימלי האפשרי.
אביעד בללתי משרד עורכי דין
073-2271947
050-8444882
יציאה לדרך חדשה וללא חובות עם הייצוג הטוב ביותר של עורך דין בעל מומחיות בתחום חדלות פירעון, הוצאה לפועל והסדרי חובות.
כתוב ויתור: התוכן המופיע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. התוכן המופיע באתר הוא לצורך למידה וכל שימוש בו הוא באחריות הקורא בלבד.
ברוב הנושאים המוצגים באתר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני שפועלים.
כל הזכויות שמורות למשרד עורכי דין אביעד בללתי 2023 | עוצב ונבנה ע"י Webology